Ons verhaaL

About us

Be Pure is een ambachtelijke zeepziederij gevestigd in het Steenwijk. Wij maken zepen met de hand, van het zorgvuldig afwegen van de ingrediënten tot het snijden en inpakken van de zepen. Onze zepen worden zijn volledig natuurlijk, zero waste, dierproefvrij en microplastic vrij. Bovendien zijn alle ingrediënten RSPO approved. De aandacht en liefde voor natuurlijke producten en duurzaamheid zijn dan ook terug te vinden in de zeep.

Our History
“Kies voor duurzame zeepjes en was niet alleen je handen, maar ook je geweten schoon.”
Helena de Lang
owner
Ons verhaal

Het verhaal van Be pure begint in 2019. Eigenaresse Helena werkte op dat moment in de cosmetische industrie en was al een tijd bezig met een duurzamer leven en ontwikkelde een passie voor het maken van haar eigen producten, zodat ze precies wist welke ingrediënten erin zaten en waar ze vandaan kwamen. Ze verdiepte zich in de ingrediënten en kwam tot de conclusie dat alle producten vol zaten met synthetische stoffen en microplastics.

Om een duurzaam natuurlijk product op de markt te zetten heeft Helena zich verdiept in de mogelijkheid om dit op grotere schaal te produceren voor consumenten.

Daarnaast is Helena gaan kijken naar de mogelijkheden om de toepasbaarheid van het product te vergroten. Door het aanbieden van Private en White label producten en daarnaast te kijken naar de mogelijkheid om 10 gram bars voor het hotelwezen en kapsalons te produceren. Hierin is ze geslaagd en ze is dan ook trots dat ze ondanks de vele uitdagingen zover is gekomen