Over BePure Cosmetics

Be Pure is een ambachtelijke zeepziederij en cosmetica fabrikant gevestigd in Steenwijk. Wij maken zepen en cosmetica met de hand, van het zorgvuldig afwegen van de ingrediënten tot het snijden, gieten en inpakken van de zepen en cosmetica. 

Onze producten zijn volledig natuurlijk, zero waste, dierproefvrij en microplasticvrij. Bovendien zijn alle ingrediënten RSPO approved. De aandacht en liefde voor natuurlijke producten en duurzaamheid zijn dan ook terug te vinden in de producten.

“Kies voor duurzaam en was niet alleen je handen, maar ook je geweten schoon.”Helena de Lang

Ons verhaal

Het verhaal van Be Pure begint in 2019. Eigenaresse Helena werkte op dat moment in de cosmetische industrie en was al een tijd bezig met een duurzamer leven. Ze ontwikkelde een passie voor het maken van haar eigen producten, zodat ze precies wist welke ingrediënten erin zaten en waar ze vandaan kwamen. Ze verdiepte zich in de ingrediënten en ontdekte dat veel producten vol zaten met synthetische stoffen en microplastics.

Om een duurzaam, natuurlijk product op de markt te zetten, heeft Helena zich verdiept in de mogelijkheid om dit op grotere schaal te produceren voor consumenten. Daarnaast heeft Helena gekeken naar de mogelijkheden om de toepasbaarheid van het product te vergroten door het aanbieden van private en white label producten. Ook keek ze naar de mogelijkheid om 10 gram bars voor het hotelwezen en kapsalons te produceren. Hierin is ze geslaagd en ze is trots dat ze, ondanks de vele uitdagingen, zover is gekomen.

Visie

Duurzaamheid en klantbeleving staan bij Be Pure op de voorgrond. We geloven in transparantie, kwaliteit, samenwerking en ethiek in alles wat we doen. Onze visie is om voorop te lopen in de duurzame cosmetica-industrie door het bieden van unieke en hoogwaardige producten en het streven naar een wereld waarin schoonheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Wij geloven dat we door onze passie, innovatie en toewijding een positieve impact kunnen maken op de wereld om ons heen.

Missie

Onze missie is simpel: we willen bijdragen aan een mooiere wereld, of dit nu is door duurzame producten, sublieme klantbeleving of hoogwaardige producten. Be Pure Cosmetics heeft het allemaal.

Tevreden klanten